Tomtan? ô vônn ä dâ?

Här är en blogg om livet. Om familjen och Härliga Härjedalen, om handarbete och en god bok. Men åxå om min viktresa och om min stresshantering. Kort sagt en blogg av en alldeles för fet kvinna i sina bästa år.

EPSON MFP image

 

Många som hör mitt alias Tomtan tror att jag älskar julen. Men det har inte med saken att göra…  Jul är en högtid som alla andra men den står inte högst på min lista, iaf inte nu sen barnen blivit stora. Nä Tomtan är långt ifrån julig!!!

tomtaNär jag skulle börja gymnasiet så var det bara musik som gällde. Gymnasiet i Härjedalen ligger i Stor Sveg…. Jag vet inte varför, men jag tycker bara inte om…. Så jag sökte samhälle/språk för den fanns bara i Östersund, Turism för den var på Wemerskolan i Hede och Musiklinjen som var i den stora metropolen Härnösand. Det blev Härnösand men inackorderingstant och hela midevitten 😀.

Hade redan en släkting som började på sitt tredje år, eller Högre Specialkurs i Musik som de hette. Helt naturligt så hängde jag på honom och blev en i hans kompisgäng. En av dem blev min pojkvän, så de hjälpte väl åxå till 😀

Gänget spela en massa musik och komponerade och sprang på konserter, och så spelade de  D&D! Dungeons & Dragons!!! För er som inte är med på banan så finns de lite information här. Tomtan är helt enkelt min rollfigur under många långa nätter i Härnösand (och inte var de alla dagar man tog sig till skolan efter en sån lång natt).

Tomtan är en Gnome, ca 95 cm lång men en fläta minst lika lång. Flätan är tjock som en karlarm (de har hon fått efter mig) och om Tomtan snurrade hårt kunde hon nocka motståndare med flätan! Till yrke var Tomtan en tjuv. På sin högra axel hade hon en fladdermus som kunde skickas ut på spaningsuppdrag. Dessutom var Tomtan väldigt händig med sitt svärd 😀

Det är väldigt länge sedan gymnasietiden nu och nån musikpedagog eller bleckblåspedagog blev de aldrig, varken av mig eller Tomtan. Men Tomtan lever kvar… Kanske inte ett lika fullt spännande liv som när hon var tjuv och jagade orcher och smög runt i världen guidad av en fladdermus. Men hon finns här, med ett handarbete i sin hand och med skrattet alltid nära till hands!

Så nu vet ni det 😀

 

9 reaktioner på ”Tomtan? ô vônn ä dâ?

 1. Hej! Fick ett efterlängtat paket i brevlådan idag. Himmel vad glad jag blev. Otroligt fint garn, teet ska jag prova ikväll och hur visste du att jag älskar apelsinchoklad? Tack än en gång. Många hälsningar från ett soligt men kallt Umeå.

 2. Hej!
  Har passerat din stuga flera gånger. Vilket paradis! Vi brukar vara där omkring för fiske ofta. Är lite nyfiken på om du är villig att hyra ut den vecka 26 2013 till två bröder och deras pappa. Inga barn. Hör gärna av dig på mrcedergren@gmail.com eller 0707989098 om du kan bara intresserad. Annars hoppas jag du njuter av stuga och livet. bra blogg dessutom.
  patrick

 3. Hej där!

  Ramlar över den här bloggen via Fototriss och ser att du är från Härjedalen 🙂
  Det är jag med – fast jag bor i Ljusdal. I Linsell är jag uppväxt och har bott I Hede i många år.

  Hittar dock ingen riktig info om vem som gömmer sig bakom bloggen.

  Kunde ju vara kul om du ville tala om vartifrån Härjedalen du är. Västra antar jag?

  Härliga bilder från Grundsjön.

  Helena Börjesdotter

 4. Ramundberget är inte fel. Dit åkte vi varje år när mina barn var små, för att plocka kantareller 🙂

  Min pappa var med och byggde vid Grundsjön (dammen) om det nu ska vara nåt att skryta med.
  Minns att vi skulle klättra upp i tornet, men mamma och jag stannade på botten… scaaaary.

  Jag ska nog läsa på lite om Grundgården tror jag 🙂

  Tack ska du ha för både infon och för berömmet 🙂

  Du har tid än att fota, annars kommer det en ny utmaning nästa vecka 🙂

 5. Hej!
  Hittar ingen email adress så jag skriver här!Tack för fint paket som kom i dag du får se på min blogg så småningom vad det blev av garnet

 6. Sitter på en altan i en stugby i Tännäs och beundrar utsikten över blånande berg. Underbart! Resan var inte planerad utan vi föräldrar fick följa med när dotter med familjs tänkta ressällskapet fick förhinder. Tur att vi är pensionärer.

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s